Låt oss veta

Saknar du något på sidan, eller är det något som är fel?
Rapportera

Jobba som sjuksköterska i Norge?

I menyn hittar du info under Jobba i Norge - Jobba som sjuksköterska i Norge.

Eller klicka här.

Bemanningsföretag

Om man vill jobba i Norge så finns det finns både fördelar och nackdelar att gå via ett bemanningsföretag i Norge. Den största fördelen är självklart att man får hjälp med att hitta sitt jobb. Om du har erfarenhet, utbildning eller kompetens som efterfrågas så brukar det inte ta lång tid innan de har hittat något passande.

I Sverige är det vanligt att man anställs heltid på bemanningsföretag, och även den tid som man inte har ett uppdrag så får man betalt (fast något mindre). I norska bemanningsföretag fungerar det annorlunda. Man anställs på tvåveckorskontrakt, och om företaget inte kan hitta ett jobb efter den tiden så står du utan lön. Efter att en anställning gått ut så brukar det dock inte vara något problem att bli erbjuden ett nytt jobb (särskilt inte om du skött din tidigare anställning).

Viktigt att tänka på är att lönen oftast blir lägre om man går via ett bemanningsföretag än om man blir anställd av arbetsgivaren direkt. Många tar hjälp av ett bemanningsföretag för att hitta sitt första jobb i Norge. Efter det, när man har ett bättre kontaktnät, så upplever många att det är lättare att direkt ta kontakt med arbetsgivare för att försöka få en direktanställning.


Bemanningsföretag i Norge

Eftersom arbetsmarknaden ser ut som den gör så är det många företag som vill nå ut till de som tänker sig att jobba i Norge. Här följer en lista på de flesta (men långt ifrån alla):

www.adecco.no

www.proffice.no

www.toptemp.no

www.manpower.no

www.norgesvikar.no

www.kellyservices.no

www.orcus.no

www.exactbemanning.no

www.personalhuset.no

www.rettbemanning.net

www.xtra.no

www.jobzone.no

Andra sökningar som kan ha lett hit:

  • Jobba som sjuksyrra i Norge
  • Jobba som undersköterska i Norge
  • Jobba på oljeplattform
  • Felstavningar: sjuksjöterska och undersjöterska
  • Norgejobb

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer.